RUMPAI LAUT MARINE COLLAGEN





Kelebihan Pure Marine Collagen
·         Melaraskan BERAT BADAN dan HORMON
·         Anti-bakteria, membuang TOKSIN
·         Menghilangkan SEMBELIT
·         Mengurangkan TEKANAN DARAH TINGGI
·         MENCANTIKKAN KULIT, MELICIN & MENEGANGKAN kulit. (anti penuaan)
·         Meransang penghasilan SEL-SEL BARU kulit dan menyembuhkan LUKA
·         MENGUATKAN SISTEM ABDOMEN dan memelihara KELENJAR TIROID
·         Memperbaiki masalah KULIT dan RAMBUT, mengurangkan KEDUTAN & TEMPAT HITAM
·         SELULIT dan JERAWAT
·         Membantu meningkatkan METABOLISME
·         Memejalkkan PAYUDARA, OTOT dan PUNGGUNG
·         Menurunkan tahap KOLESTROL dalam tubuh
·         Melembutkan TUMIT KAKI merekah
·         Menguatkan TULANG SENDI, menjauhi ARTRITIS dan OSTEOPOROSIS
·         Meningkatkan PEREDARAN DARAH, mengurangi sakit BAHU dan BELAKANG
·         Mencegah KANSER/TUMOR
·         Meningkatkan fungsi PENGHADAMAN/PENCERNAAN dan MERAWAT GASTRIK
·         Mencegah ANEMIA
·         Memberi Kekenyangan/DIET
·         Meningkatkan SEL RAWAN, LIGAMEN dan OTOT
·         Memberi TENAGA berpanjangan.
Khasiat Rumpai Laut
1.     Nilai-nilai nutrisi 10 kali ganda lebih tinggi daripada sirip ikan yu (rm300/mangkuk)
2.     Khasiatnya sama dengan sarang burung layang-layang (rm400 hingga ribu2 ringgit)
3.     24% kolagen ini bersamaan 2 keping sarang burung layang2
4.     PH bernilai 7.6
5.     KALSIUM- 37 kali lebih tinggi daripada hati ikan.
6.     ANTIOKSIDA – 55O kali lebih kuat dari vitamin C.
7.     VITAMIN A – 40 kali lebih hebat dari Beta Carotine atau 638 kali lebih hebat dari daging lembu.
8.     PROTEIN – 21 kali lebih banyak dari susu.
9.     OMEGA 3 DAN OMEGA 6 – 2326 kali lebih banyak dari ikan.
10.   Tumbuhan yang mempunyai banyak mineral didalamnya jika dibandingkan dengan sayur daratan yang lain. Antaranya ialah kalsium, kalium,zat besi, magnesium, iodine, potasium,vitamin B6,B12,C,A,omega 3 dan antioksidanKaya dengan OMEGA-3 yang akan membuat kulit KENYAL dan KENCANG
11.   Penuh dengan KOLAGEN
12.   Kandungan SERAT yang tinggi juga memudahkan penghadaman dan dapat membantu pengguna mengatasi masalah sembelit/buasir.
13.   Kandungan IODINE yang tinggi, berfungsi untuk menghalang tubuh manusia menyerap logam berat yang berbahaya seperti plumbum, yang boleh mengakibatkan kanser darah dan kanser tulang
FAKTA NUTRISI
EUCHEUMA COTTONII SEAWEED untuk setiap 100gram
Calcium
671(mg)
Iron
671(mg)
Magnesium
661(mg)
phosphorus
139(mg)
Sodium
6.31%
Salinity
15.7%
Ph on 4% solution
7.6%
Energy
266(kcal)
Protein
0.73g
Carbohydrate
59.9g
Total Lipid
0.05g
Water
91.32g
Fiber
0.5g
Ash
1.36g

 

Cara Basuh Dan Penggunaannya

Cara Basuh dan Memasak Rumpai Laut Kering / Kolagen

1.Basuh kolagen mentah, ramas-ramas seperti basuh beras sebanyak 5-6 kali.
2.Rendam kologen mentah yang telah dibasuh semalaman dengan air bersih.
3.Buang air rendaman tadi dan basuh sekali lagi 5-6 kali dan toskan.
4.Campur sekitar 100gram kologen mentah dengan 2 liter air kosong untuk direbus. Kologen boleh juga dipotong-potong supaya lebih mudah hancur.
5.Rebus dengan api perlahan dalam 30-45 minit. Kacau hingga hancur
6.Boleh juga ditapis untuk memastikan sisa kologen yang tidak hancur dapat diasingkan.
7. Sisa yang tidak hancur jangan dibuang, malah ia juga boleh digunakan sebagai masker.
8. Sejukkan terlebih dahulu sebelum di simpan dalam peti sejuk (bukan di tempat sejuk beku). Simpan dalam bekas yang bertutup.

Cara Pengambilan

1. Waktu terbaik ambil semasa perut kosong (selepas bangun tidur dan sebelum tidur)
2. Ambil kolagen yang telah disejukkan dalam peti sejuk (ia jadi seperti jelly), ambil 3 sudu makan/besar dan masukkan ke dalam gelas. Campurkan dengan Madu Asli, Jus Buah-buahan (Sunquick) ataupun air buah.
3. Anda juga boleh makan begitu sahaja ataupun mencampurkan dalam masakan mengikut resepi anda sendiri.
 Tips
·         Jangan minum kopi, nescafe, teh, berkarbonat atau minuman yang tinggi kandungan kafein Selepas mengambil kolagen sekurang-kurangnya 3 jam, kerana minuman yang mengandungi bahan tersebut akan menyerap khasiat kolagen.
·         Ambil bersama vitamin C untuk kesan yang maksimum dan cepat
·         Banyakkan minum air kosong 2.5 – 3 liter sehari bagi melancarkan pembuangan toksin dan memaksimakan penyerapan kolagen oleh badan.

Cara Menggunakan Masker

1. Cuci muka 2-3 kali atau lebih baik stimkan muka selepas dicuci selama 5 hingga 10 minit supaya pori-pori terbuka luas.
2. Sapu rata kolagen tadi di seluruh muka dan leher (adalah baik dibuat setiap hari). Biarkan selama 20-30 minit atau biarkan semalaman kemudian bilas muka dengan air suam.

Siapa yang boleh makan kolagen ini?
·         Wanita dan lelaki
·         Ibu mengandung – Kulit bayi jadi cantik, putih dan halus (untuk kandungan 4 bulan keatas sahaja). Ibu rasa bertenaga dan tidak mudah letih
·         Ibu menyusui bayi- boleh makan tapi dengan syarat tidak boleh lebih 5 gram sehari kerana kandungan iron adalah tinggi.
·         Kanak-kanak yang berumur 2 tahun ke atas
·         Wanita selepas bersalin/berpantang tidak digalakkan makan rumpai laut hingga selepas 3 bulan bersalin kerana ia bersifat sejuk.

Harga Jualan Pure Marine Collagen:
Berat/Saiz Seunit (1 peket): 100gram

Harga Rumpai Laut Kering (Pure Marine Collagen) Mengikut Gred:
Gred AA (kuning)                - RM9.00/paket (100gm)
Gred AAA (Purple/Violet)  - RM10.00/paket (100gm)
Gred AAAA (hijau)               - RM15.00/paket (100gm)
*Harga tidak termasuk kos penghantaran (pos laju)
  Kos penghantaran tertakluk kepada berat kiriman
Untuk pesanan 10 paket ke atas kos penghantaran adalah percuma

Berminat?
Langkah 1

Sila buat tempahan dengan sms nama, alamat, no. telefon, jenis produk dan jumlah ke 0173997461

Langkah 2
Kami akan maklumkan apabila tempahan sudah diterima dan jumlah bayaran.
Sila bank in ke akaun Maybank Nurrul Izza 158154335225 dan sms nama, tarikh, masa dan tempat apabila bayaran sudah dibuat.

Kami akan menyemak pembayaran anda dan pengesahan akan dibuat secepat mungkin. Pengeposan hanya akan dibuat apabila pembayaran disahkan dan maklumat lengkap diterima.


Terima Kasih


No comments:

Post a Comment